ИЗГРАЖДАНЕ И РЕМОНТ НА ПОКРИВНИ СИСТЕМИ

ХИДРОИЗОЛАЦИЯ НА ПОКРИВИ – Изграждане на хидроизолационни системи на плоски покриви и тераси и скатни покриви

• Монтаж на плоски покривни системи с битумни мембрани

Плоските покриви са най-често използваните при стоманобетоновите конструкции в новостроящите сгради. Изключително важно е направата на надежна връзка на водоприемниците с битумната хидроизолация. Рулонните изолации от битум модифициран с APP (атактен полипропилен) имат повишена топлоустойчивост от 130-150 °С, а тези от окислен битум само 70-80°С. Това тяхно свойство позволява да се изпълняват хидроизолации на покриви, без опасност от компрометирането. APP модифицираните битумни хидроизолации намират най-широко приложение при направата на хидроизолационна система на плоски стоманобетонни покриви. Идеално решение за работа в горещи дни през летните месеци – минимален риск от стичане и омекване при работа.

хидроизолация на покриви, хидроизолационни сиситеми; изграждане; покриви; покривни сиситеми; скатни покриви; плоски покривни системи; монтаж; хидроизолация на покрив

изграждане и ремонт на покривни сиситеми

• Монтаж на плоски покривни системи с PVC, TPO и FPO мембрани

Хидроизолацията на покрив с PVC, ТРО и FPO спада към мембранния тип хидроизолации. Те са едно от последните високотехнологични решения за приложение върху покривни конструкции.

1. PVC хидроизолационните мембрани намират голямо приложение като покривни хидроизолации на спортни зали, магазини, халета и други сгради с голяма площ.

Предлагат се два основни вида системи – с механично закрепване и баластова система.

Механично закрепената PVC изолация към основата се извършва с помощта на издържливи винтове и специални плочи, които да задържат мембраната здраво. Този тип инсталация гарантира, че много силния вятър няма да наруши целостта на покрива ви. Препоръчва се в райони със силен вятър, например по крайбрежната линия или на висок хълм, или в град където често минават силни ветрове.

При баластния тип инсталация PVC покривната мембрана се полага свободно върху основата, вместо да се закрепва или залепва на място. Мембраната се задържа на място с баласт, който обикновено е направен от речен камък, бетонни павета или други материали със значително тегло.

Независимо от продукта повечето PVC покривни системи се запечатват със заваръчен апарат с горещ въздух. Това осигурява превъзходна якост на шева и прави мембраната устойчива на течове и вятър.

Както при всеки покривен материал, гаранцията, че избраната PVC мембрана е правилно монтирана, идва само от професионалисти с опит и стаж в този тип инсталация.

2. Предимства на TPO мембранния тип хидроизолации

Не съдържа токсични или опасни съставки и следователно е екологичен.

Има отразяващите топлината характеристики, които го правят силно енергийно ефективен. Като резултат от отблъскването на UV-лъчите, структурата остава сравнително по-хладна дори при горещите и влажни сезони, това намалява нужда от многото разходи за разхлаждащи.

TPO мембраните са напълно рециклируеми, така че въздействието върху околната среда е много ниско.

Една от най-добрите характеристики е фактът, че TPO не съдържа пластификатори, които да правят мембраната гъвкава, като при PVC мембраните.

3. Предимства на FPO мембранния тип хидроизолации

Почти двойно по-дълъг живот, по-добра здравина, UV-устойчивост и екологична безопасност.

изграждане и ремонт на покривни сиситеми

• Изграждане и ремонт на скатни покриви

Скатните покриви са широко разпространени в еднофамилното жилищно строителство. Материалите за изпълнението на скатни покриви могат да бъдат най-различни:

Битумни керемиди

Битумните керемиди са лентов хидроизолационен материал, произведен на база модифициран битум и основа стъклен воал. Покрити са от едната страна с полиетиленово фолио (дребнозърнест пясък), а от другата страна с цветни минерални гранули. Битумните керемиди са здрави, устойчиви, леки и красиви, подходящи са за изпълнение на сложни, начупени покриви с наклони от 12°С до + 90°С.

Керамични керемиди

Керамичните керемиди издържат резки спадове в температурата, слънчева радиация, градушка, киселинни дъждове. Те не благоприятстват развитието на бактерии и имат слаба топлопроводимост. Проветряването на подпокривното пространство е безпрепятствено, стига покривното покритие да е поставено както трябва. Така няма да има условия за създаване на конденз. Керамичните керемиди не създават шум под действие на вятъра и дъжда. Екологично чисти са, тъй като се произвеждат изцяло от природни суровини.

Ламаринени покриви

Ламаринените керемиди са сравнително по-леки – 4,5 кг/м2, в сравнение с традиционните керемиди, тежащи 30-50 кг/м2 – от тук по-лека носеща конструкция. Това може да намали разходът по материали за носещата конструкция на покрива. Устойчиви на бурни промени във времето като силен вятър, снежни бури, силни летни жеги, градушки и урагани. Дълъг срок на експлоатация на без поддръжка – над 50 години. Бърз и сух монтаж, независещ от климатични условия, тъй като при монтажа на металните керемиди няма мокри процеси. Практични за ремонт на стари сгради без промяна на конструкцията. Не висока цена, дълготрайни и устойчиви при пожар.

хидроизолация на покриви, хидроизолационни сиситеми; изграждане; покриви; покривни сиситеми; скатни покриви; плоски покривни системи; монтаж; хидроизолация на покрив

изграждане и ремонт на покривни сиситеми

КОНТАКТИ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Телефон:

0888 603 703
0887 209 318

Имейл:

techno-style-engineering@abv.bg

Адрес:

ул. Боряна 24а
София 1618

Политика за поверителност


    Call Now Button